Ístex

Viser alle 2 resultater

Ìstex – Íslandsk uld

MADSINE er rigtig glade for at kunne forhandle det smukke Islandske garn fra firmaet Ìstex.

Den islandske strikketradition går jo langt tilbage, men det er stadig utroligt populært med de islandske sweatre og mønstre.

Ved første berøring med den islandske uld, kan den for nogle virke hård, men den vil blive langt blødere i brug. Det islandske garn er utroligt lækkert at arbejde med, det er let at strikke jævnt og det glider godt på pindene.

Islandske får har været avlet i over 1000 år uden blanding med andre racer. I løbet af den tid har ulden tilpasset sig det islandske klima for at give fåret den bedste varmeisolering og beskyttelse. Dækhårene, fine, bløde, meget elastisk- og med høj isoleringsevne. Med disse egenskaber er tøj lavet af islandsk uld lettere, varmere og skyer fugten bedre end tøj lavet af andet uld. Det islandske får bliver hvert forår, når sneen er forsvundet sat til højfjelds og har sin opvækst i et totalt uforurenet landskab, og det er sikkert, at det islandske får leverer nogen af verdens reneste kød- og uldprodukter.

I garnfabrikken nær Reykjavik bliver det bedste brugt til produktion af håndstrikkegarn. Skal ulden farves anvendes kun miljøgodkendte farver. Istex er det eneste firma i Island som samler ulden fra fåreavlerne på organiseret måde. Rundt om i Island er der indsamlings- og vurderingsstationer, hvor ulden bliver omhyggeligt sorteret efter farve og kvalitet. Ulden bliver herefter vasket i Istex uldvaskeri ved anvendelse af vand fra varme kilder og dermed lavt forbrug af kemikalier.

Vi ønsker dig god fornøjelse.
Tema MADSINE

39,00 kr.
70,00 kr.