Isager Design

Link bedre formateret version

VELKOMMEN TIL NYHEDSBREVET MADSINE NEWSSå er vi endelig kommet til nyhedsbrevet, som præsenterer dig for de opstrikket Isagermodeller, som du lige nu kan finde i MADSINE. Vi får løbende garn hjem til de forskellige modeller. Måske er din yndlingsmodels garn ikke på hylderne endnu i butikken eller i webshoppen, men hermed får du mulighed for at sætte plads i din strikkekalender til at få strikket din ønskede model i foråret. 

Modellerne, vi har fået hjem, og som vi sælger garn til, er primært designet af Helga og Marianne Isager. Enkelte er designet af andre designere udvalgt af Isager Garn.
 Det er typisk for Isager Garns design, at det strikkes på mindre pinde, end vi er blevet vant til gennem de sidste års strikketrend. Pindestørrelsen spænder typisk fra 3-4 mm, og mange ribkanter strikkes på pind 2½ mm. Herremodellen Knuds Sweater strikkes dog helt oppe på pind 5 mm og 5½ mm. Dermed bevæger vi os væk fra over-sized strik, som rigtig mange andre strikdesignere ellers laver mange opskrifter til. Man kan faktisk vove den påstand, at der er mere meditativ strik i Isager-designs, da de typisk tager længere tid at strikke. Her kan det ikke handle om at blive hurtigt færdig på de små strikkepinde, men i stedet om at falde til ro med det samme strikketøj i mange timer.

Læn dig tilbage og nyd det smukke Isager-univers, som du nu kan finde i Madsine og i webshoppen garncafe.dk:
 Helga Isager | DUNE (Merilin, Trio)Sweateren strikkes rundt nedefra og op. Under selve strikningen vender ’retsiden’ af glatstrikningen udad (for at undgå at strikke så mange vrangmasker). Til sidst vendes modellen, så vrangsiden af glatstrikningen vender udad. Modellen har et ribstykke midt på ærmet og brede ribstykker ved raglanindtagningerne. Ribkanterne har italiensk opslagning og aflukning. Vejledende pinde: Nr. 4 til glatstrikning.

Strikkekit fra 662 kr.Helga Isager | FIELD (Merilin, Trio, Alpaca 1)Blusen strikkes oppefra og ned med raglanudtagninger på bærestykket. I den færdige model er ’vrangsiden’ udad. For nemheds skyld strikkes der dog med ’retsiden’ udad, og blusen vendes først til sidst. Dette betyder, at der skal laves farveskift med garnet foran m, i stedet for bagved, som man normalt ville gøre, så der ikke løber tråde på retsiden af den færdige bluse. Vejledende pinde: Nr. 3 og 3½.

Strikkekit fra 494 kr.Helga Isager | HELLE (Merilin, Alpaca 2)Smukt og enkelt strukturmønster. Cardiganen strikkes nedefra og op, og ærmerne sys i til sidst. Vejledende pinde: Nr. 3 og 3½.

Strikkekit fra 508 kr.Helga Isager | CHERRY (Alpaca 1, Trio)Et meget smukt og enkelt design, som har nogle feminine detaljer i designet:
Blusen har kuppelærmer med wienerlæg samt ribkanter, der afsluttes med 1 række vandrette masker og en hulrække. Der strikkes masker op til halskanten fra vrangsiden, og den syes til fra retsiden med bagsting. Blusen strikkes nedefra og op i 4 stykker, som spændes op inden monteringen. Vejledende pinde: Nr. 2½ og 3.

Strikkekit fra 428 kr.Helga Isager | HELGA CARDIGAN (Alpaca 1, Trio)Læg her mærke til de smukke og enkle detaljer: Knapstolpen ned foran med fint hulmønster, som går igen i raglanudtagningen på skuldrene foran og bagpå. Læg også mærke til den synlige og smukke “hulsøm” fra håndleddet og op til armhulen! Cardiganen strikkes oppefra og ned med raglanudtagninger. Alle størrelser starter med samme maskeantal. Da cardiganen strikkes oppefra og ned, er den nem at regulere i størrelse og længde. Vejledende pinde: Nr. 2½ og 3½.

Strikkekit fra 485 kr.Marianne Isager | KNUDS SWEATER (Jensen Yarn)En herremodel fra Isager i det klassiske Jensen Yarn. Nordisk, rustik, enkel og smuk. Strikkes på lidt større pinde end mange andre Isager-designs. Opskriften har to varianter: en model med raglanærmer og en model med tilsatte ærmer. Opskriften har en vejledning i jacquardstrikning. Vejledende pinde: Nr. 5½ til mønster, nr. 5 til kanter – rundpinde og strømpepinde.

Strikkekit fra 878 kr.Karen Maria Grau | MØNSTER CARDIGAN (Tvinni)Kom tilbage til både fair-islestrik og til 80’ernes segmentstrik med den sjove og varierede mønsterstrik-cardigan. Opskriften er beregnet til at strikke delene op hver for sig. Modellen kan også strikkes på rundpind, i så fald klippes op til ærmegab og ”midt for”. Slå da alle m op på en gang, marker ‘sidesømmen’ i hver side og marker ’midt for’. Midt for slås 3 ekstra op til klippemasker. I hvert ærmegab slås ligeledes 3 ekstra m op til at klippe i. Vejledende pinde: Nr. 2½  og 3.

Strikkekit koster 1090 kr.Helga Isager | ROBIN (2 tråde Trio)Enkel og smuk konstruktion med flagermuslignende trekvart-ærmer. En let og lækker sommermodel i to tråde Trio. Opskriften som stammer fra hæftet The Bird læses igennem, inden du begynder at strikke, da der samtidig med mønsterstrikning skal tages ud i siderne. Vejledende pinde: Nr. 2 og 3.

Strikkekit 403 kr.OPSKRIFT & GARN SÆLGES SAMLETDu kan kun købe Isager Garns opskrifter sammen med garn fra Isager Garn. Kom ind til os!

Vi glæder os sådan til at finde den rette farvekombination sammen med dig.

Mange hilsener fra
Team Madsine

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

GDPR: Vil du vide mere om vores brug af 3. part servicer så kan du finde mere infomation her