Marble-feber og mange nye Organic Brushed farver

Link til orginal nyhedsbrev

Gør dig klar til en farve- og fibereksplosion!
VELKOMMEN TIL NYHEDSBREVET MADSINE NEWS
Dette nyhedsbrev handler om det personlige og til tider modige valg i farver og fibre: Vi har sammensat et festfyrværkeri af KAOS Yarn’s nye farver, som netop er landet i butikken og på webshoppen. Og så kan vi lige så godt indrømme, at vi er blevet ramt af Marble-feberen, og vi er derfor klar til at præsentere dig for de mange forskellige muligheder, der er for at få din helt egen Marble fra PetiteKnit i de mange fibermuligheder, som du finder i MADSINE.
KAOS GARNS nye farver
Du kender måske allerede til KAOS fra butikken, webshoppen, fra strikkesalonen i efteråret 2021, hvor Pia Bojer Larsen, der står bag KAOS tilbragte en aften i selskab med os for at fortælle om sit garnunivers, sine designs og alle tankerne bag farverne i KAOS, som ikke “bare” er farver. Pia er kvinden bag KAOS, og hun har udviklet sit garnunivers på et fundament af store tanker om farver og deres påvirkning af vores psyke.

Visionen bag KAOS YARN er at inspirere dig til at bruge farver til at løfte dit humør og give dig mod til at udtrykke dig selv med farver. Farverne i paletten er navngivet efter deres farvepsykologiske egenskaber og paletten spænder fra dæmpede og rolige naturtoner til de meget strålende og stærke farver. 
 
Ud over en ekstremt indbydende farvevifte kan du simpelthen også vælge farver efter deres egenskab og budskab. Er du f.eks. FAITHFULL? GENTLE? Eller SINCERE? For os, der allerede har en hemmelig tilbøjelighed til også at købe garn efter farve-navn, er det her et farefuldt farvand…! Og der er kommet intet mindre end 12 nye farver i Brushed Alpaca, der er lavet af certificeret økologiske fibre, der med sin blødhed kan bæres tæt på huden.
Tips:
Brushed Alpaca kan uden problemer bruges som alternativ til silke mohair. Fordelen ved Brushed Alpaca er, at det fælder meget lidt og giver et smukt fald på det færdige strik. Den kan strikkes alene eller som følgetråd.
 
OG SÅ EN SKØN HEMMELIGHED …
…der er lige på trapperne
I marts kommer den nye Chunky Andean Wool (100m/50g – p 5-8) i 20 farver på en naturlig meleret highland uld. Vi kan næsten ikke vente med at få fingrene i KAOS garns nye familiemedlem, som vil kunne bruges i strik, hvor I f.eks. overvejer at bruge ALPAKKA fra Sandnes eller PERUVIAN HIGHLAND WOOL fra Filcolana. Chunky Andean Wool løber nemlig 100 meter pr. 50 gram og kan strikkes på pind 5-8 mm. Stay tuned på MADSINE NEWS, og vi lover ikke at holde det hemmeligt, når det nye familiemedlem er kommet ind i Madsines verden.

MARBLE-FEBEREN HAR RAMT OS!
… og vi byder den mere end velkommen. PetiteKnit står bag endnu et meget populært design med Marble Sweater. Det oprindelige design er foreslået i to muligheder. I begge alternativer er hovedingrediensen langhåret, fed og håndfarvet mohairgarn, som er strikket sammen med enten 1 eller flere kvaliteter for at opnå den vamsede, lækre og lune oversized sweater.

Marble Sweater strikkes oppefra og ned med raglanudtagninger på bærestykket, så du har mulighed for at lave din Marble præcis i den bredde og længde, der er bedst til din kropsform. 
Marble Sweaters halskant strikkes først, og i Madsines mange versioner af Marble er der både lave og lange “højhalse” for ikke at glemme den helt almindelige dobbeltrib som en alternativ start på Marble. Derefter strikkes der vendepinde i nakken for at lave halsudskæring. Vendepindene er nøje beskrevet i opskriften, som selvfølgelig kan købes i MADSINE og i webshoppen, og derefter er der bare tilbage at give dig hen til raglanudtagninger og glatstrik i ret på din rundpind.

I MADSINE har vi strikket Marble Sweater op i mange varianter:
Laura – som vi helt hemmeligt kalder vores Marble-dronning – har strikket sin første Marble i én tråd Snefnug i farven gråbeige og én tråd Fluffy Mohair fra Cowgirl Blues i farven Writing in the Sand. Lauras Marble nr. 2 er en lækkerhed i en tråd Lala Berlin og en tråd Fluffy Mohair i farven Sign of Spring. Vi ved godt, hvad vi kommer til at længes efter med de farve-navne…!
Birgitte har strikket 2 Marble Sweatre, som du kan prøve i butikken: En gulmeleret drøm i farven citrongul i Snefnug fra CamaRose og Fluffy Mohair fra Cowgirl Blues i farven limonade (se, der har vi det med de lækre farvenavne igen!). Og en blåmeleret herlighed i én tråd dueblå Snefnug og en tråd Fatmohair fra Sysleriget i farven Sea of Gold. Som billedet med den blå Marble afslører, er (næsten!) alle steder “placestoknit”.
Didde er ved at lave en ægte Didde-Marble i intet mindre end farverne Lollipop i Fat Mohair fra Sysleriget og Snefnug Natur i farven hvid. Halsribben er enkelt rib og altså ikke bukket omkring og strikket sammen eller syet for en mere diskret halsrib. Didde afslører, at hun har planer om at strikke sin forårsfine Marble færdig og ikke bruge sit Lollipop-garn som overarmssmykke som på billederne. Man skulle ellers tro, at Birgitte og Didde er i gang med at starte en ny perfekt-uperfekt trend med halvfærdige sweatre ;o)
Pia er gået en lidt anden vej med sin Marble. Den oprindelige Marble får nemlig et meleret udtryk, hvor det håndfarvet mohairgarn gør, at det færdige strik fremstår prikket, plettet eller meleret, som vi jo kalder det. Pias Marble er strikket i en tråd dueblå Snefnug og en tråd Fipa fra det færøske Navia i farven Waves. Pia har også valgt at lave en almindelig dobbeltrib i halsudskæringen for at lave en mere forårsagtig sweater. Fipa er indfarvet anderledes, så det færdige strik får et smukt farveforløb, der er mere stribet end meleret.
Tips:
Fipa er sat ned fra 75 kroner pr. 50 gram til 60 kroner pr. 50 gram. Du kan ikke finde garnet i webshoppen, så kom ned i butikken, send en mail eller ring til os, hvis du gerne vil have fingrene i det virkeligt bløde og langhårede mohairgarn, inden det er udsolgt.

Marble-feberen er en feber, du faktisk god gider tage en svingom med, og vi kan bekræfte, at sweateren kan strikkes på 1-2 dage, for den kommer til verden på intet mindre end pind 10 mm fra start til slut. Kom ind til os eller smut ind i webshoppen! Vi glæder os til at se de farver, du vælger!

God strikkeuge til jer derude.

Mange hilsener fra
Team Madsine

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

GDPR: Vil du vide mere om vores brug af 3. part servicer så kan du finde mere infomation her